Home Sanatate si Frumusete Trucuri care NU te ajută să stai departe de microbi

Trucuri care NU te ajută să stai departe de microbi

1484
0

S-a umplut internetul de fel de fel de trucuri, mai mici sau mai mari, mai adevărate și mai serioase, care cică te ajută să stai departe de microbi. Ei bine, unele dintre ele sunt niște aiureli cât casa de mari iar în cele ce urmează le vom trece în revistă pe cele mai importante, cele mai răsunătoare falsități.

Trucuri care NU te ajută să stai departe de microbi  

  1. Hârtia igienică pusă peste colacul de WC public – ei bine, în cazul în care nu știați, atât hârtia igienică cât și protecțiile pentru colacul de toaletă sunt din hârtie, iar acest lucru scoate în evidență faptul că sunt absorbante. Așadar, cum te protejează din moment ce pot fi contaminate foarte ușor? E suficient ca microbii absorbiți de aceste hârtii să-ți ajungă pe mână.
  2. Regula de 5 secunde – există o regulă destul de stupidă și total neadevărată care spune că dacă mâncarea-ți cade pe jos și o ridici mai repede de 5 secunde, nu apucă să fie contaminată cu microbi. Total fals. Este o regulă pe care dacă o păstrezi, mai mult ca sigur o să te îmbolnăvească mai devreme sau mai târziu. În niciun caz nu o comunicați copiilor.
  3. Nu respiri când cineva strănută – sau tușește – în speranța că nu o să iei microbii pe care-i împărtășește. Total fals, nu te va ajuta să scapi de microbi decât dacă reușești să părăsești zona în care s-a strănutat sau s-a tușit mai repede decât microbii, iar acest lucru este imposibil. Să nu uităm că din cauza presiunii, dacă am strănuta cu ochii deschiși, aceștia ar sări din orbite.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here