Home Sanatate si Frumusete Cele mai periculoase insecte de vară

Cele mai periculoase insecte de vară

1925
0
insecte

Păianjenul Văduva Neagră – deși este cât o agrafă de hârtie ca dimensiune, are un venin considerat a fi de 15 ori mai puternic decât cel al șarpelui cu clopoței. Văduva Neagră este foarte ușor de identificat din cauza petelor roșii de pe corp, pete care au o formă de clepsidră. Văduva Neagră trăiește între 1 și 3 ani și poate fi găsit în natură de unul singur, sunt slabe șanse să găsiți mai mulți la un loc.

Păianjenul Tarantulă – deși o să vi se pară o cifră incredibilă, tarantula trăiește aproape 30 de ani. Unele specii cresc aproape cât o pizza și sunt simplu de recunoscut din pricina părului.  Majoritatea tarantulelor se tem de prădătorii de dimensiuni mari precum oamenii dar dacă sunt provocate, cu siguranță vor mușca. Chiar dacă veninul lor nu este letal, mușcătura este foarte dureroasă.

Albina Africană – o albină care trăiește mai mult prin Sud-Vestul SUA dar care a început să-și facă apariția și pe la noi. Acest soi călătorește de obicei cu tot roiul și chiar dacă în trecut au fost multe cazuri în care oamenii au fost atacați și chiar uciși, în realitate atacă doar dacă-și simt stupul amenințat. Veninul albinei africane este destul de puternic, mult mai puternic față de cel al unei albine normale.

Țânțarii – ne-am obișnuit cu ei și ei cu noi. Din păcate în ultimii ani au adus tot mai multe boli și prin România. Statistic vorbind, cei mai mulți oameni  care mor înțepați de insecte o fac din cauza țânțarului. Acesta transmite cele mai multe boli, nu doar West Nile, de la encefalite la viermi de inimă. Pentru a vă proteja de ei puneți plase la ferestre și folosiți soluțiile antițânțari, chiar dacă sunt destul de scumpe.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here