Home Sanatate si Frumusete Spală-te pe mâini imediat dacă ai atins următoarele lucruri

Spală-te pe mâini imediat dacă ai atins următoarele lucruri

1285
0
mâini

Spălatul pe mâini este o idee destul de bună dacă vrei să stai departe de microbi. Există câteva obiecte, câteva lucruri care pot fi catalogate drept adevărați magneți pentru microbi, obiecte pe care dacă le atinge, am face bine să mergem să ne spălăm pe mâini imediat. Iată care sunt acestea.

Spală-te pe mâini imediat dacă ai atins următoarele lucruri

  • Banii – conțin sute de microorganisme și de microbi, conțin bacterii din gură sau din vagin, conțin ADN de la animale și chiar viruși. Să nu uităm, că unele bancnote pot circula ani de zile până să dispară.
  • Clanța – nu se știe niciodată cine a pus mâna pe ea înaintea ta, este valabil mai ales pentru ușile aflate în spațiul public. Atenție și la balustrade sau la barele din mijloacele de transport în comun.
  • Meniurile – mă refer evident la cele de restaurant. Deși personalul acelor locații ar trebui să le curețe, în realitate acest lucru nu prea se întâmplă mai ales dacă meniurile sunt confecționate din hârtie/carton, etc.
  • Animale – nu contează despre ce fel de animal este vorba, cât de bine este el îngrijit și curățat de către proprietar, dacă ai pus mâna pe el ar trebui să te speli imediat pe mâini, așa ar trebui învățați și copiii.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here