Lupta cu kilogramele în plus nu este deloc ușoară. Mulți luptători pot să cadă pradă tentațiilor și astfel revin cu dieta în punctul zero. Ei bine, există câteva trucuri psihologice prin intermediul cărora puteți păcăli pofta și foamea suficient de mult cât să nu vă stricați dieta. Iată care sunt acestea.

4 trucuri psihologice care te vor ajuta să slăbești

  1. Distrage-ți atenția – ai văzut o pizza frumoasă pe net și te gândești să dai comandă? Nu-ți mai pasă de dietă? Nu face această greșeală. Distrage-ți atenția 2-3 minute făcând orice altceva și vei vedea că pofta se va duce. Vei depăși momentul cu bio.
  2. Imaginează-ți succesul – duci o luptă cu greutatea și punga cu chipsuri de pe raftul magazinului îți cam face cu ochiul? Dă-i pace. Imaginează-ți succesul pentru câteva secunde, imaginează-te că ai biruit în lupta cu kilogramele în plus. Te va motiva și nu vei cumpăra.
  3. Uită că ești la dietă – multe diete sunt foarte stricte și în funcție de organism, uneori nici rezultate nu prea dau. Decât să îți împovărezi psihicul cu această dietă, mai bine o lași baltă și te axezi pe diverse mâncăruri care se încadrează în aportul de calorii al dietei.
  4. Controlează-ți emoțiile – multă lume are impresia că ne îngrășăm din cauza faptului că mâncăm mai mult o perioadă apoi organismul fiind mai mare tot cere. Ei bine, nu. Există de foarte multe ori alte cauze psihologice pentru care mâncăm mult. Depresia de exemplu este o stare care ne poate aduce multe kilograme în plus. Rezolvarea problemelor emoționale, sau ținerea lor sub control este de multe ori cheia succesului în lupta cu kilogramele în plus.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here