Home Casă și Grădină Cum scapi de petele de sare din mașină

Cum scapi de petele de sare din mașină

1254
0
petele de sare

A venit iarna fraților, drumarii au început să dea cu sare la greu pe drumurile patriei, astfel încât să se poată circula. Se pare că anul acesta, autoritățile nu au mai fost luate prin surprindere. Următoarea problemă care ne-a mai rămas nouă, șoferilor de rezolvat, după cea a cauciucurilor de iarnă, este cum scoatem urmele de sare din mașină. De pe covorașe, de pe mochete.

Ei bine, există câteva soluții destul de interesante care pot face acest lucru și sunt ieftine, se găsesc în comerț. În cele ce urmează vom discuta însă despre o soluție 100% ecologică, special menită pentru cei care au obiceiul să-și transporte copiii cu mașina. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Cum scapi de petele de sare din mașină

O să ai nevoie de următoarele ingrediente: o sticluță cu pulverizator, o sticlă cu oțet, apă caldă, o perie cu păr tare, niște cârpe curate + aspirator care poate trage și apă.

Soluția se prepară destul de simplu, după cum urmează: în sticla cu pulverizator, pune 50% apă fierbinte și 50% oțet. Împrăștie soluția pe petele de sare din mașină și las-o să se așeze câteva secunde. Apoi, freacă puternic cu peria. Folosește aspiratorul pentru a trage mizeria formată. Cârpele le vei folosi să le pui peste zona curățată, până se usucă complet. Dacă ai garaj sau dacă ai posibilitatea să lași mașina în curte, poți lăsa geamurile coborâte ca să iasă mai repede mirosul de oțet din ea dar mare atenție, nu cumva să plecați de acasă și să uitați geamurile coborâte.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here