Vești bune pentru toți cei care urăsc să spele vasele. E timpul să puneți jos buretele și să cumpărați o mașină de spălat vase care să facă toată treaba în locul vostru. Mașina de spălat vase este și mai sigură și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Mașina de spălat vase este o creatură magică din bucătărie: pui în ea vase murdare și le scoți de acolo curate lună. Și la cât de mult s-au ieftinit aceste „creaturi” în ultimii ani, cred că este momentul ca toată lumea să cumpere una.

Mașina de spălat vase te ajută să faci economie de apă și de timp

Se pare că dacă folosești mașina de spălat vase faci de 1000 de ori mai multă economie decât dacă speli vasele în chiuvetă. Conform celor de la EPA, dintr-un robinet de bucătărie curg în medie 8.3 litri de apă. Dacă speli vasele care încap într-o mașină de spălat, ai consuma minim 100 de litri de apă.

La polul opus există mașinile de spălat vase ECO, mașinile care consumă maxim 20 de litri de apă la un ciclu de spălare. Chiar și mașinile de spălat vechi consumau 56 de litri la un ciclu ceea ce este aproape la jumătate față de cât se consumă spălând vasele manual. Mașinile de spălat vase moderne au senzori care simt cam cât de murdare sunt vasele și reglează foarte precis cantitatea de apă folosită. Și folosind un asemenea aparat, nu faci doar economie de apă, dar și de timp.

De asemenea, să nu uităm nici de faptul că mașina de spălat vase fierbe apa la 140 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că vasele vor fi sterilizate. Este un aspect foarte important pentru că pe resturile alimentare au obiceiul să se depună fel de fel de bacterii care pot aduce boli ciudate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here