Home Diverse Cum alegi cel mai bun medic ortodont

Cum alegi cel mai bun medic ortodont

6054
0
medic ortodont

Medicul ortodont este specialistul in medicina dentara care se ocupa cu indreptarea si alinierea dintilor copiilor, adolescentilor si adultilor, in vederea obtinerii unui zambet frumos si sanatos.

Dentistul meu actual nu poate sa imi indrepte dintii?

Medicul dentist generalist poate avea cateva informatii despre ortodontie, insa sunt informatii minime adunate in timpul cursurilor. Daca activitatea principala a medicului tau dentist acopera rezolvarea cariilor, efectuarea consultatiilor si profilaxia sau mentinerea unei danturi sanatoase, atunci cel mai probabil acesta nu este medic specialist ortodont.

Ce are special medicul ortodont fata de dentistul meu actual?

Medicii ortodonti urmeaza cursuri specifice de specializare si dedica inca 2-3 ani pentru a afla si a aprofunda informatii referitoare la preventia, diagnosticul si tratamentul neregularitatilor faciale si dentare. Medicul dentist devine specialist ortodont deoarece are informatii despre dezvoltarea faciala si dentara, precum si despre muscatura si alinierile adecvate ale dintilor.

La ce sa fiu atent cand aleg medicul ortodont?

Tratamentul cu aparat dentar poate dura chiar si cativa ani de zile, in functie de caz, astfel ca este important ca atmosfera clinicii dentare sa fie una relaxata, iar medicul sa aiba o atitudine deschisa si prietenoasa. De asemenea, un detaliu important de aflat este legat de experienta medicului ortodont si eventuale specializari pe tipuri de aparate dentare.

Un sfat practic in alegerea medicului ortodont este sa alegem o clinica dentara ce acopera mai multe specializari. Astfel, putem programa mai multi membri ai familiei deodata, fiecare pentru a trata anumite nevoie, iar timpul de rezolvare a acestora si de asteptare, precum si drumurile se scurteaza.

Cand e cazul sa imi indrept atentia spre medicul ortodont?

Majoritatea persoanelor care devin pacienti ai medicului ortodont decid sa isi indrepte dintii din motive estetice, insa este posibil ca alt medic dentist (precum medicul generalist sau cel pedodont – care lucreaza cu copii) sa recomande un consult la medicul ortodont, daca observa pozitionare incorecta a muscaturii sau aglomerari ale dintilor ce pun in pericol sanatatea orala.

Ce sa intreb medicul ortodont inainte de a lua decizia pentru aparatul dentar?

Atat in timpul consultatiei, cat si in urma prezentarii planului de tratament propus de catre medicul specialist ortodont, este normal sa fie adresate toate intrebarile necesare, pentru a evita neclaritatile. In functie de caz, medicul ortodont poate recomanda una sau mai multe variante de tratament, cu durata si costuri variate.

La ce varsta este prea tarziu pentru a incepe un tratament ortodontic?

Vestea buna este ca nu exista restrictii de varsta in ceea ce priveste montarea unui aparat dentar! Cel mai des, tratamentele pentru copii incep odata cu aparitia dentitiei permanente, dar aparatul dentar poate fi purtat oricand este nevoie pe parcursul intregii vieti. Atata vreme cat starea de sanatate este adecvata, iar medicul ortodont considera ca este cazul sa recomande tratament ortodontic, nu exista contraindicatii nici pentru pacienti de 60 de ani (caz real)!

Ce tipuri de aparate dentare exista?

Aparatele dentare sunt de diverse feluri, iar medicul ortodont recomanda, in functie de fiecare caz in parte, ce tip de aparat se potriveste pacientului. Aparatele dentare pot fi metalice, fizionomice sau invizibile si diferentele dintre acestea se refera atat la felul in care modifica aparitia, la modul de purtare si de igienizare, cat si la durata tratamentului sau costurile implicate.

Daca crezi ca ai nevoie de tratament ortodontic sau pur si simplu, vrei o parere referitoare la cum iti poti imbunatati aparitia si zambetul, suna acum la Swiss Ecodent Klinik (021 9394 – numar cu tarif normal)  si cere o programare la Dr. Tara Tataru, medic specialist ortodont cu experienta de peste 8 ani si specializari in multiple tratamente ortodontice!

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here