Home Diverse Știai că există și suplimente lichide? Iată care sunt proprietățile lor de...

Știai că există și suplimente lichide? Iată care sunt proprietățile lor de bază

1333
0
Suplimente lichide

Suplimentele alimentare există în societate de mulți ani, iar nevoia lor este una de nediscutat. Trăim niște vremuri dificile, stresante, în care poluarea și toxicitatea își cam fac de cap. Avem nevoie de suplimente alimentare pentru a ne menține pe linia de plutire, pentru a avea un sistem imunitar ok, pentru a elimina toxinele acumulate în organism și nu în ultimul rând, pentru a scădea nivelul de stres. Ei bine, tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, și odată cu ea, și industria. Astăzi, pe lângă suplimentele naturale clasice pe care le putem achiziționa (pastile sau pulberi), găsim pe rafturile magazinelor și suplimente alimentare lichide. Vom discuta în continuare despre acest concept de suplimente alimentare în formă lichidă, vom vedea care sunt avantajele lor, care sunt proprietățile lor de bază.

Suplimente lichide – avantaje principale

  1. Sunt mai simplu de luat. Nu știu câți dintre voi ați luat vreodată suplimente alimentare solide (pastile), dar de cele mai multe ori, din păcate, acestea au o dimensiune destul de mare. Sunt dificil de înghițit, sunt șanse mari să te îneci cu ele. Aceste suplimente lichide în schimb, sunt mult mai comode. Se dizolvă pur și simplu într-un pahar cu apă și se beau fără probleme. Sunt o variantă foarte bună pentru cei care au frică de pastilele. De ce să te mai chinui cu pastile atât timp cât ai la dispoziție o variantă mult mai simplă și mai comodă?
  2. Absorbția în organism are loc mai rapid. În momentul în care luăm o pastilă, aceasta ajunge în stomac și trebuie dizolvată de acidul gastric, ulterior substanța fiind absorbită în sânge. Atunci când vine vorba despre suplimente lichide, absorbția în organism se face mult mai repede, iar efectele se simt evident mai devreme. Suplimentele lichide sunt de departe superioare celor clasice, și chiar dacă momentan nu foarte multă lume știe de ele, pe viitor sunt mai mult decât convins de faptul că acestea vor deveni preferate.
  3. O fiolă poate conține mai multe substanțe. Spre deosebire de suplimentele alimentare solide (pastile), suplimentele lichide pot fi un amalgam de substanțe, permit mai multe formule sinergice. Este mai mult decât evident faptul că două substanțe diferite care acționează combinat, pot avea un efect mult mai bun asupra organismului. Din multe puncte de vedere, putem numi aceste suplimente lichide, suplimentele alimentare ale viitorului. Ele vin într-o formulă mult mai flexibilă și au o aplicabilitate mult sporită.
  4. Prețurile nu sunt mai mari față de suplimentele alimentare solide. Suplimentele alimentare de calitate costă, în niciun caz nu poate exista calitate la bani puțini. Putem spune cu siguranță faptul că aceste suplimente lichide sunt unele dintre cele mai calitative care pot fi cumpărate la ora actuală din farmacii sau de pe site-urile online de specialitate. Oricum, atât timp cât vine vorba despre propria sănătate, nimeni nu ar trebui să se uite la portofel, în special atunci când discutăm despre prevenție.
  5. Concentrația de substanță e mult mai mare. Suplimentele solide, tabletele, pot conține mână la 1000 mg de substanță. Atunci când vine vorba despre supliment lichide, dozajul poate să urce până la 10.000 mg. Fiind vorba despre substanțe care rezolvă carențe, detoxifică sau îmbunătățesc sistemul imunitar, mai mult nu poate să însemne decât mai bine. Să nu uităm faptul că suplimentele alimentare se eliberează fără prescripție medicală și că, atât timp cât nu sunt folosite total anapoda, nu produc reacții adverse.
  6. Sunt mai sănătoase față de drajeurile masticabile. Pe lângă pastilele clasice, forma generală a suplimentelor alimentare, există și suplimente alimentare sub formă de drajeuri masticabile. Problema cu aceste drajeuri este că sunt îmbunătățite cu arome și cu zahăr, ceea ce le diminuează capacitățile. Suplimentele lichide sunt net superioare, nu conțin nicio substanță care ar putea diminua efectul benefic al acestora. Este foarte important ca atunci când decidem să investim în suplimente nutritive, să cumpărăm pe cele de calitate.

Suplimente lichide – suplimentele alimentare ale viitorului

Din păcate, viitorul nu va fi mai lipsit de stres, mai puțin toxic. Vom avea nevoie de tot mai multe suplimente alimentare care să ne mențină o stare fizică și psihică la cote normale. Partea bună este că aceste suplimente primesc și ele upgrade-uri, care le ajută să țină pasul. Poate unii veți spune că aceste suplimente lichide sunt de fapt un simplu moft, o fiță ca multe altele, însă în realitate, atât timp cât rata de absorbție a vitaminelor de către organism este de 98%, este clar că avem de-a face cu un produs mult mai eficient față de ce cunoaștem în prezent. Voi ce părere aveți despre aceste suplimente lichide? Le-ați încercat deja, sau sunteți dispuși să le testați?

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here