Home Sanatate si Frumusete Ai auzit de microdermabraziune? Iată ce este și care sunt avantajele

Ai auzit de microdermabraziune? Iată ce este și care sunt avantajele

1412
0
microdermabraziune

Medicina modernă avansează pas la pas cu tehnologia, iar din tehnica medicală se desprind tot felul de operațiuni menite să îmbunătățească starea de sănătate și să prevină îmbolnăvirea organismului. În cele ce urmează vom discuta despre microdermabraziune, un procedeu adoptat de cosmetica de ultimă generație despre care foarte puțină lume a auzit până acum. Haideți să vedem așadar ce este această microdermabraziune, în ce constă mai exact și care sunt avantajele principale, de ce ar plăti cineva pentru acest tip nou de tratament facial.

Ce este microdermabraziunea?

Numim microdermabraziune un proces dermatologic prin intermediul căruia tenul primește o îngrijire de foarte bună calitate. Doamnele sunt obișnuite deja cu fel de fel de tratamente faciale, care mai de care mai sofisticate și mai costisitoare, așa că sunt ferm convins de faptul că multe dintre ele vor dori să încerce și acest procedeu revoluționar. Haideți să trecem în revistă cele mai mari, cele mai importante avantaje ale microdermabraziunii.

Avantaje microdermabraziune – de ce este necesară?

Microdermabraziunea este necesară pentru curățarea în profunzime a tenului. Prin intermediul acestui tratament de exfoliere a pielii, clientul scapă de semnele îmbătrânirii pielii, de excesele de creme folosite de-a lungul timpului, de celulele moarte și de grăsimile care împiedică regenerarea noului strat de piele, plus multe altele. Această microdermabraziune se face cu ajutorul cristalelor sau diamantelor de dimensiuni microscopice, ca să vă faceți o idee mai clară asupra procedeului aduceți-vă aminte de celebra sablare.

Microdermabraziunea este un fel de sablare, la nivel microscopic.

Este necesară pentru că deși există și alte tratamente pentru curățarea tenului, aceasta este de departe cea mai eficientă. După cum spuneam mai sus, odată cu avansul tehnologic apar și metode medicale și cosmetice mult mai moderne. Cine dorește să beneficieze de o curățare rapidă a pielii, de o împrospătare a tenului pe termen scurt prin intermediul căreia să scape și de ridurile foarte superficiale pe termen mai îndelungat, să apeleze cu încredere la microdermabraziune. De asemenea, aceasta ar mai fi utilă și în cazul persoanelor care prezintă la nivelul tenului anumite pete de vârstă, pete solare, pigmentare inegală, cicatrici minore, rozacee sau acnee.

Ar mai fi de specificat faptul că procedeul de curățate în profunzime a tenului numit microdermabraziune, nu doare, sau doare foarte puțin comparativ cu alte soluții iar costurile sunt mult mai mici.

Cui nu se recomandă ședințele de microdermabraziune

Există și contraindicații pentru acest procedeu, fiind vorba despre o operațiune care se desfășoară de obicei în clinicile de dermatologie. Nu este recomandată microdermabraziunea persoanelor care suferă de acnee, fără să aibă acceptul medicului dermatolog. Este evident de ce, această microdermabraziune poate agrava situația în loc să o rezolve. Așadar, persoanele care suferă de acnee, au voie doar cu acordul medicului dermatolog.

De asemenea, microdermabraziunea nu se recomandă persoanelor care au cicatrice cheloide active, leziuni nediagnosticate sau un focar de herpes recent. Sunt afecțiuni destul de rar întâlnite dar din păcate, acestea nu sunt compatibile cu procedura de microdermabraziune. Nici persoanele care au negi pe față nu se pot bucura de acest procedeu de curățare profundă a pielii. Mai trebuie precizat faptul că diabeticii, persoanele care suferă de boli auto imune NU ar trebui să încerce tratamentele faciale bazate pe microdermabraziune. Procedura este puțin mai permisivă însă cu persoanele care au avut parte recent de peeling chimic sau injecții cu colagen, singura regulă este să aștepte 2-3 săptămâni înainte de a efectua microdermabraziune.

Acum rămâne la aprecierea fiecăreia dacă dorește să încerce acest procedeu nou de curățare în profunzime a pielii. Desigur, trebuie să existe o încadrare corectă a afecțiunilor astfel încât să nu existe reacții adverse. Persoanele care din păcate nu se încadrează în rândul celor cărora li se recomandă procedeul, au la dispoziție alte tipuri de tratamente faciale, care corespund din toate punctele de vedere stării lor de sănătate. Lăsați un comentariu în secțiunea de mai jos, în cazul în care ați încercat deja această microdermabraziune.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here