Pensulele pentru machiaj trebuie curățate periodic, întrucât se încarcă cu substanță și oricum, așa este și igienic. Cu siguranță multe dintre femei pun siguranța, sănătatea pe primul loc atunci când vine vorba despre machiaj. De ce să acumulezi bacterii pe aceste ustensile și să le împrăștii ulterior pe toată fața când poți evita acest lucru printr-o simplă operațiune de curățare. Curățarea pensulelor folosite la machiaj nu are doar rol igienic, operațiunea ajută la prelungirea duratei de viață a acestor ustensile, de care fiecare femeie se atașează în timp. 

Cum și cu ce se curăță pensulele pentru machiaj

Curățarea pensulelor folosite pentru machiaj se realizează cu săpun lichid. Nu este necesar nicio altă soluție chimică. Săpunul lichid este perfect întrucât este suportat de pielea care va intra ulterior în contact cu pensulele, și nu atacă nici materialele din care sunt concepute pensulele pentru machiaj. Se mai poate folosi dacă este la îndemână șamponul pentru copii, proiectat cât mai safe posibil pentru pielea umană. Pentru pensulele ceva mai îmbâcsite cu produs, se recomandă folosirea detergentului lichid de vase, mult mai puternic. 

Procedura de curățare pentru pensulele de machiaj

  1. Puneți săpun lichid în palmă și plimbați pensula prin acesta până când începe să elibereze produs. Continuați până când observați că pensula s-a curățat aproape în totalitate. 
  2. Clătiți cu apă caldă apoi stoarceți cu atenție perii pensulei cu un prosop de hârtie, astfel încât să nu smulgeti din greșeală acești peri. Specialiștii recomandă de fapt să lăsați pensula să se scurgă singură pe marginea chiuvetei, însă din păcate nu prea există timp pentru această procedură. 

Cât de des trebuie curățate pensulele pentru machiaj

Specialiștii recomandă curățarea acestor ustensile o dată pe săptămână, în cazul în care acestea sunt utilizate zilnic, sau o dată pe lună dacă pensulele sunt folosite ceva mai rar, gen o dată la 3-4 zile. Cât despre înlocuirea totală a pensulelor, putem spune că această operațiune este necesară în cazul în care a

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here