Home Diverse Complexele de joacă din lemn – o altfel de distracție pentru copii!

Complexele de joacă din lemn – o altfel de distracție pentru copii!

525
0

Trăind într-o lume dominată de tehnologie, devine din ce în ce mai dificil să îi îndepărtezi pe copii de dispozitivele electronice și să-i încurajezi să-și petreacă timpul în aer liber. Din fericire, există soluții! În acest articol, vom vorbi despre complexele de joacă exterioare, despre turnurile de joacă din lemn și despre plusurile pe care acestea le aduc în dezvoltarea fizică și socială a copiilor.

Complexe de joacă exterioare – ce sunt și ce beneficii au?

Complexele de joacă sunt construcții speciale, destinate micilor „exploratori” și „aventurieri”. Acestea oferă cadrul și structura necesare pentru joc imaginativ, activitate fizică și socializare.

Sigure și accesibile, complexele de joacă din lemn sunt extrem de populare în proiectele rezidențiale, cum ar fi grădini sau curți private. Dacă ai privilegiul de a sta la casă și ai puțin spațiu în curte, ia în considerare achiziționarea unui turn de joacă sau complex de joacă pentru copiii tăi. Nu vei regreta!

Un complex de joacă exterior poate avea o multitudine de forme și poate integra o gamă largă de echipamente pentru divertismentul celor mici: turnuri de joacă, tobogane, pereți de cățărare, leagăne, coșuri de baschet.

Iată care sunt principalele avantaje ale unui complex de joacă din lemn pentru copii:

 • Libertate de exprimare. Într-un complex de joacă copilul se simte liber să sară, să se ascundă, să se cațăre, să se dea pe tobogan sau să exploreze. El poate fi exact ce îi dictează imaginația: un pirat, o prințesă, un explorator în junglă, alpinist sau salvamar.
 • Socializare sănătoasă cu alți copii. Complexele de joacă sunt cadrul perfect pentru socializare cu alți copii. Ei învață să interacționeze, să se adapteze și să se integreze în grupuri.
 • Experiențe multi-senzoriale. Copii se joacă și se conectează cu natura în același timp. Descoperirea și interacțiunea cu mediul înconjurător contribuie la scăderea stresului și la o stare de bine crescută.
 • Dezvoltarea coordonării și a echilibrului. Într-un complex de joacă exterior, copii își folosesc în același timp brațele și picioarele, își dezvoltă coordonarea oculo-motorie. În plus, musculatura și oasele sunt încurajate să se dezvolte sănătos.

Exemple de complexe de joacă exterioare

Am reunit mai jos câteva exemple de complexe de joacă care folosesc „căldura”, naturalețea, rezistența și versatilitatea lemnului pentru a crea zone interactive, creative, educative și distractive pentru copii.

Complex de joacă pentru copii “Kiosk”

Turn acoperit, din lemn. Scară și tobogan.

 • Materiale: lemn de brad/molid tratat și rezistent la insecte, mucegaiuri, ciuperci și umiditate; topogan din plastic solid.
 • Vârsta recomandată: 3-14 ani.
 • Montaj rapid: piese gata de montaj, conform schiței oferite.
 • Livrare: oriunde în țară, prin curier rapid.
 • Preț: 2490 lei (tva inclus) pe casutedinlemn.com

Complex de joacă din lemn pentru copii “Crossfit”

Complex format din două platforme de conectare și echipat cu un perete de cățărare și topogan. Fără acoperiș.

 • Materiale: lemn de brad/molid tratat și rezistent la insecte, mucegaiuri, ciuperci și umiditate; tobogan din plastic solid.
 • Vârsta recomandată: 3-14 ani.
 • Montaj rapid: piese gata de montaj, conform schiței oferite. Kit-ul include organe de asamblare, mânere de siguranță, ancore prindere în pământ.
 • Livrare: oriunde în țară, prin curier rapid.
 • Preț: 4490 lei (tva inclus) pe casutedinlemn.com

Complex de joacă din lemn „Lookout”

Complex format dintr-o căsuță din lemn pe sol și un turn din lemn, cu topogan.

 • Materiale: brad/molid impregnat integral în autoclavă sub presiune (metodă de protecție a lemnului cu rezultatele cele mai bune). Substanțele pătrund adânc în lemn crescându-i rezistența. În urma tratamentelor, pe lângă rezistența la insecte, mucegaiuri și ciuperci, lemnul devine mai rezistent la umiditate, mai stabil dimensional și mai dens.
 • Vârsta recomandată: 3-14 ani.
 • Montaj rapid: piese gata de montaj, conform schiței oferite. Kit-ul include organe de asamblare, mânere de siguranță, ancore prindere în pământ.
 • Livrare: oriunde în țară, prin curier rapid.
 • Preț: 3340 lei (tva inclus) pe casutedinlemn.com

Complexele de joaca din lemn – o altfel de distracție pentru copii: educativă, interactivă, creativă.

Fie că alegi un model mai simplu sau unul mai complex, oportunitățile de joacă sunt nenumărate! Copiii se vor cățăra, se vor lua la întrecere, se vor da pe tobogan, se vor ascunde, vor explora împrejurimile și vor alerga prin curte. Altfel spus, se vor distra de minune!

Complexele de joacă pentru copii oferă multiple posibilități de extindere: adăugarea unui tobogan extra, a unei bare de coborâre, a unui coș de baschet sau a unui sistem de bare de agățare, leagăn, instalarea unei lăzi pentru nisip la baza turnului.

Nu uita să îi accesorizezi pe micii aventurieri cu binoclu, cârmă, volan, lunetă, pălării de pirați, coifuri de prințese sau orice alte accesorii tematice, în funcție de jocurile lor preferate.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here