Business-ul făcut în România este o adevărată junglă, din care fiecare scapă cum poate (cu profit). Se simte atât de mult lipsa seriozității la nivel de parteneriat, încât mulți tineri preferă să-și facă bagajele și să plece la muncă în străinătate în loc să încerce să-și deschidă propria afacere în România. Mulți proprietari de afaceri se plâng de țepe și de neseriozitate, ceea ce este mai mult decât descurajant.

Cel mai bun exemplu de parteneriat pentru cei care dețin un magazin online este cel cu producătorul de cutii din carton. Orice magazin online are nevoie de cutii din carton, întrucât sălbăticia cu care firmele de curierat livrează coletele în România este ceva de speriat. Produsele trebuie să fie FOARTE BINE AMBALATE, chiar dacă ambalajul original i-ar putea duce cu gândul pe mulți că este suficient.

Dacă nu ai un parteneriat serios cu un producător cutii carton, afacerea ta o să intre în declin. Ce înseamnă un parteneriat serios? Ei bine, în primul rând discutăm despre preț. Un partener serios întotdeauna îți va face un preț ECHITABIL. Este plină țara de oameni care vor să se pricopsească peste noapte și care încearcă să păcălească în jur, nu să vândă, să profite de noile companii apărute pe piață, să profite de faptul că nu cunosc prețurile de pe piață și așa mai departe.

Așadar, un parteneriat serios cu un producător cutii carton îți va asigura și ție succesul din punct de vedere economie. În al doilea rând, un parteneriat serios mai înseamnă punctualitate. Când faci o comandă pentru cutii din carton, acesta trebuie să ți-o onoreze într-un timp rezonabil care să te ajute, nu să te încurce. Timp rezonabil înseamnă maxim 3 zile lucrătoare.

În al treilea rând, parteneriat serios mai înseamnă siguranță. Ai nevoie de cineva care va fi pe piață și mâine, și poimâine, și peste o lună, și peste 1 an și peste 10 ani. E bine să cerni pe cei care sunt pe piață doar ca să încerce, de cei care sunt pe piață ca să rămâne și asta se poate face foarte simplu.

Vechimea pe piață este cea ne poate da un indiciu despre cine va fi alături de noi pe viitor. Poți găsi un producător cutii carton cu zece, cincisprezece, douăzeci de ani vechime pe piață care cu siguranță îți va fi alături pentru multă vreme. Într-adevăr, sunt destul de greu de găsit pentru că noile companii care intră pe piață investesc enorm în publicitate, însă nu este imposibil.

De exemplu am descoperit recent pe  Dinosans SRL la Hunedoara, producător cutii carton de aproape 20 de ani, capabil să producă orice tip de cutie din carton și să o livreze în maxim 2-3 zile lucrătoare.

Un business de succes poate fi imaginat precum un ceas de mână, plin de rotițe la interior, fiecare rotiță este un partener. Dacă o rotiță nu mai merge cum trebuie, ceasul, afacerea ta, se oprește. E păcat să nu căutăm parteneri serioși, e păcat să ne lăsăm influențați de oameni care nu ne vor binele, care își vor doar binele lor, și binele lor să fie cât mai profitabil. Căutați întotdeauna parteneri serioși pentru afacerile voastre dacă vă doriți să evoluați.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here