Home Diverse Filtrul Big Blue – Cum să ai o apă mai curată pentru...

Filtrul Big Blue – Cum să ai o apă mai curată pentru casa ta

433
0

În ultimii 10 ani s-a pornit un oarecare trend cu renovarea sau achiziția de case bătrânești aflate în zonele rurale, trend accentuat începând cu 2020 când pandemia de Covid 19 ne-a obligat pe toți să rămânem la domiciliu pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Atunci cei care locuiau la apartamente au resimțit cel mai tare lipsa undei case „la țară” unde există mai mult spațiu ca într-un apartament.

Astfel, este de înțeles de ce astăzi foarte multă lume este interesată de investiții în zona rurală. Din păcate, una dintre cele mai mari probleme în aceste zone pitorești se leagă de inexistența utilităților. Deși am trecut în anul 2023, încă există multe sate, comune întregi în România care nu sunt conectate la o rețea de apă și canal, iar cele care dispun de apă curentă, în multe situații, cetățenii se plâng de faptul că apa nu este potabilă, că proiectele s-au făcut de mântuială și că tot ce pot face cu apa care le vine „de la Primărie” este să ude grădina.

Evident, există soluție pentru această problemă, o soluție care nu este costisitoare și care reușește să rezolve problema apei. Toți cei care fac achiziții în zona rurală apelează cu încredere la foraje pentru puțuri și fântâni, astfel au propria lor apă în curte, pentru care se fac analize și care reușește să se ridice la standardele de calitate necesare. În România cel mai bine este să fii independent pe cât posibil, să nu depinzi de nicio autoritate a statului, de nicio instituție publică iar forajele asigură deplin această independență de apă potabilă.

Există și voci care spun că forajele aduc în prim plan foarte multe impurități și astfel apa scoasă din puț nu este așa curată cum ar trebui. Această problemă se rezolvă destul de simplu prin intermediul filtrelor. Majoritatea celor care apelează la foraje instalează un filtru Big Blue în casă, pe alimentarea generală cu apă și nu mai au treabă cu impuritățile. Filtrul Big Blue este de fapt o carcasă în care fiecare poate să pună ce filtru dorește atât timp cât se încadrează în specificațiile de dimensiune (115mm x 508mm). Foarte multă lume cumpără acest tip de sistem de filtrare pentru că are câteva avantaje destul de interesante pe care le vom menționa în cele ce urmează.

Filtrul Big Blue – avantaje principale

  • Carcasa rezistă la presiuni foarte mari de până la 6 bari, fiind construit din materiale de foarte bună calitate. Este un dispozitiv fabricat în Uniunea Europeană, nu în China sau Taiwan. Astfel, este recomandat pentru orice tip de aplicație rezidențială sau industrială, o investiție care cu siguranță își va scoate banii în timp.
  • Fiecare filtru Big Blue este testat manual în fabrică, lucru ce va asigura lipsa defectelor de fabricație. Nimic nu poate fi mai enervant decât să cumperi un obiect de care ai nevoie și să constați că este defect din fabrică. Ei bine, în acest caz nu are cum să se întâmple așa ceva din moment ce toate carcasele sunt testate în fabrică.
  • Filtrul Big Blue vine la pachet cu TOATE accesoriile necesare montajului în camera tehnică, așa că nu va fi necesară vizita la magazinul de bricolaj pentru a cumpăra piese suplimentare. În pachet se găsesc șuruburile, suportul de prindere, chiar și o cheie care să ne ajute la montajul acestui filtru.
  • Carcasa Filtrului deține un manometru care poate fi foarte util în identificarea perioadei în care trebuie schimbat filtrul din interior. În linii mari, în momentul în care se observă o scădere de presiune, dacă nu este vorba despre o avarie la sistemul de alimentare cu apă, este necesară schimbarea filtrului din interior.

Așadar, achiziția și instalarea unui asemenea filtru Big Blue va rezolva problema impurităților și va aduce în prim plan o apă de calitate superioară pentru oricine are la casă un foraj. Este recomandat chiar și celor care locuiesc în orașe dar nu au încredere în apa filtrată de instituții publice și livrată ulterior cetățenilor.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here