Home Diverse VIAȚA ÎN ABSURDISTAN – AMENZI COLOSALE PENTRU ROVINIETA EXPIRATA LA CAMIOANE

VIAȚA ÎN ABSURDISTAN – AMENZI COLOSALE PENTRU ROVINIETA EXPIRATA LA CAMIOANE

388
0

Dacă România s-a priceput vreodată foarte bine la ceva anume, cu siguranță discutăm despre obiceiul de a amenda cetățenii. Pentru ce? Pentru orice! După impozitarea, pardon, pedeapsa aplicată pe muncă, în cuantum de 42.8% din salariul brut, s-a creat și un obicei de-a lungul timpului din aplicarea de amenzi dar nu ca într-o țară civilizată unde omului i se oferă și opțiuni, ori clemență. De 30 de ani toți au sărit cu chitanțierul la buzunarul cetățeanului, nu care cumva să scape ocazia de a îndesa bugetul de stat. E nevoie de bani pentru plata pensiilor speciale și salariilor de mii de euro ale bugetarilor de lux.

Cele mai bune exemple sunt amenzile pentru parcările neregulamentare în București, în situația în care niciun primar în ultimii 30 de ani nu și-a bătut capul să creeze parcări, alături de absurdele amenzi pentru lipsa rovinietelor într-o țară fără autostrăzi, fără drumuri, cu șosele pline de gropi care ne obligă să schimbăm bucșe, pivoți și telescoape într-o veselie. Când ajungem la service, ne umflă plânsul.

Am descoperit recent faptul că s-a modificat „legea rovinietelor”, este vorba despre Legea 241 din 20 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 736 din 21 iulie 2022, prin intermediul căreia se modifică Anexa 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Acea anexă aduce în prim plan amenzile pentru lipsa rovinietelor pentru toate categoriile de vehicule, începând cu autoturismele și terminând cu autobuzele și camioanele. Cum credeți voi că s-au modificat amenzile? S-au mărit? S-au diminuat?

Evident amenzile s-au mărit, destul de mult încă, iar România își menține titulatura de „Absurdistan”, un stat absurd în care nu există drumuri, nu există autostrăzi, dar există însă amenzi colosale pentru lipsa unei taxe care de altfel ar trebui să aducă în prim plan crearea de drumuri și autostrăzi, alături de întreținerea rețelei actuale de drumuri. Iată care sunt noile valori ale amenzilor pentru lipsa rovinietei:

A) AUTOTURISME – amenda minimă este 275 RON, amenda maximă este 550 RON

TRANSPORT MARFĂ

B) VEHICULE CU MMA SUB 3.5T – amenda minimă este 950 RON, amenda maximă este 1900 RON

C) VEHICULE CU MMA SUB 7.5T – amenda minimă este 1150 RON , amenda maximă este 3100 RON

D) VEHICULE CU MMA SUB 12T – amenda minimă este 2750 RON, amenda maximă este 5500 RON

E) VEHICULE CU MMA MINIM 12T, MAXIM 3 AXE – amenda minimă 3550 RON, maximă este 7100 RON

F) VEHICULE CU MMA MINIM 12T, MINIM 4 AXE – amenda minimă este 5950 RON, maximă este 11900

CUM POT FACE TRANSPORTATORII SĂ EVITE ACESTE AMENZI?

Transportatorii care dețin camioane nu pleacă la drum fără rovinietă de obicei, întrucât nu au de gând să contribuie la bugetul de stat cu asemenea sume, însă se poate întâmpla ca un camion să plece de la autobază și să se uite efectiv de achiziția rovinietei. Poate uită și șoferul și este suficient pentru a primi în plic o „bucurie” care poate ajunge chiar și la 11900 RON după cum am putut vedea mai sus.

Singura soluție pentru a evita amenzile colosale, care urcă până la 11900 RON, este achiziția rovinietelor prin intermediul unui soft care oferă utilizatorilor alerte pentru rovinieta expirată. Se pot achiziționa roviniete prin intermediul platformei rovinieta.online, platformă care oferă transportatorilor foarte multe avantaje, nu doar alerte pentru rovinieta expirată.

Discutăm despre un portal destinat achiziției și gestiunii rovinietelor din cadrul unui parc auto. Se pot emite mai multe roviniete în același timp prin intermediul rovinieta.online și, foarte important, prin intermediul unui tabel de comandă, managerii de transport pot externaliza complet achiziția de roviniete, de această operațiune se pot ocupa angajații portalului fără nicio problemă iar în cazul în care apar amenzi la sediul firmei și este exclusiv vina lor, rovinieta.online își asumă întreaga responsabilitate.

Așadar, cea mai bună pază, cea mai bună protecție împotriva acestor amenzi care în România nu mai au nicio legătură cu realitatea, este achiziția rovinietelor prin intermediul unui portal care îți permite să ții toate chitanțele într-un singur loc și să știi astfel care camioane au rovinietă și care nu, să poți sta liniștit oarecum știind că aplicația trimite alerte în momentul în care unele roviniete se pregătesc temeinic să expire. Mai trebuie menționat faptul că serviciile oferite de rovinieta.online sunt absolut GRATUITE. Nu se percep comisioane sau taxe suplimentare pentru absolut nicio funcție, nici măcar pentru cea de externalizare a achiziției de roviniete pentru întreg parcul auto.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here