Companiile în România duc o luptă continuă cu reducerea cheltuielilor, din cauze multiple precum inflația, relațiile tot mai slabe de business, eventuale țepe primite de la parteneri și așa mai departe. În ultima vreme una dintre cele mai în vogă metode de reducere a cheltuielilor a fost renunțarea la abonamentele business și folosirea cartelelor PrePay.

După cum știm, abonamentele business sunt mult mai scumpe față de abonamentele obișnuite, întrucât vin la pachet cu o serie de servicii profesionale menite să servească mediului de business. În ultimii ani însă, aceste servicii profesionale nu prea mai sunt de ajutor companiilor, întrucât ideea de comunicare s-a mutat aproape complet online.

Din moment ce beneficiile abonamentelor business nu prea mai există, este absolut normal și firesc să se caute un înlocuitor mai ieftin iar acest înlocuitor poate să fie astăzi cartela PrePay. Deși mulți încă se tem de momentul în care telefoanele companiei pot deveni inoperabile din cauza opțiunilor expirate, există soluție și pentru această problemă.

De fapt, apariția serviciilor business pentru cartele PrePay a ajutat foarte multe companii să se desprindă de abonamentele scumpe, și să migreze spre o opțiune mult mai ieftină dar la fel de fiabilă. Există portaluri precum re-incarca.ro care oferă și servicii pentru companii de tip reîncărcare programată sau reîncărcare cu plata la factură.

Așadar, dacă o companie deține 10 telefoane mobile, pentru 10 angajați, acestea pot fi încărcate simultan prin intermediul re-incarca.ro, în orice moment al lunii sau chiar pe bază de programare. Astfel, în baza unui tabel de comandă se poate efectiv externaliza reîncărcarea telefoanelor lună de lună.

Practic, este un serviciu oglindă abonamentelor, numai că este mult, mult mai convenabil la preț față de soluțiile de telefonie mobilă business pe bază de abonament. Sunt diferențe foarte mari de preț între o reîncărcare Orange și un abonament business Orange, la fel și la Vodafone, Telekom, beneficiile însă sunt similare pentru ambele tabere.

Serviciile oferite de incarca.ro.ro sunt disponibile în baza tabelului de comandă de luni până duminică în intervalul orar 08 – 24 iar timpul de reacție de la plasarea comenzii este de aproximativ 10 minute. Așadar, procesul de reîncărcare în sine durează destul de puțin, nu este un inconvenient pentru nimeni.

În plus, acest tip de serviciu este gratuit, nu este taxat în niciun fel suplimentar față de o reîncărcare cartelă Orange, Vodafone ori Telekom normală. Migrarea spre zona PrePay a companiilor vine nu doar cu o reducere semnificativă de costuri, dar și cu taxe și comisioane zero la reîncărcare dacă se optează pentru o soluție business.

Așadar, asistăm încet dar sigur la moartea abonamentelor business, din moment ce acestea nu mai aduc în prim plan beneficii care să merite costurile mult mai ridicate față de cartela PrePay. În trecut într-adevăr multe companii erau reticente față de zona PrePay întrucât nu existau portaluri de genul re-incarca.ro care să aducă simpla cartelă în sfera de business. Se temeau de acel moment în care opțiunile vor expira și toate telefoanele vor fi efectiv blocate.

Astăzi nu mai există acel pericol din moment ce alimentarea cartelelor PrePay se poate programa și poate fi făcută simultan pentru mai multe numere de telefon. Evident, în trecut când astfel de servicii nu au existat nu ar fi stat nimeni într-o companie de mari dimensiuni să încarce manual zeci de telefoane la final de lună.

Automatizarea serviciilor de reîncărcare PrePay aduce în prim plan posibilitatea de a scădea semnificativ costurile în cadrul oricărei companii, indiferent că este vorba despre 10 telefoane sau 100. Reîncărcarea electronică se face simplu, rapid, programat, pentru toate telefoanele în același timp, la final se primește factură și costurile legate de telefonia mobilă scad semnificativ, lucru care nu poate să fie decât în avantajul companiei.

Rămâne la aprecierea fiecărui antreprenor dacă mai rămâne în zona de abonament sau migrează spre PrePay, însă vremurile grele pe care deja le trăim vor contribui masiv la necesitatea de a identifica de noi soluții pentru eficientizarea costurilor în cadrul companiei, costuri impresionante dacă ne gândim la abonamente business.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here