Home Diverse FILTRUL BIG BLUE – DETALII TEHNICE, APLICATII SI INTRETINERE

FILTRUL BIG BLUE – DETALII TEHNICE, APLICATII SI INTRETINERE

155
0

Filtrarea apei pe care o folosim în gospodărie este foarte importantă atât pentru sănătatea noastră cât și pentru electrocasnicele cu care intră în contact zi de zi. Depunerea sedimentelor poate fi prevenită din fericire cu ajutorul unor filtre ieftine, simplu de montat și apoi simplu de întreținut. Unul dintre aceste filtre este Big Blue, o carcasă menită filtrelor de 20” capabil să rețină particule cu dimensiuni cuprinse între 1 și 50 de microni.

Detalii tehnice Filtru Big Blue FH20B1-B-WB

  • Poate reține particule cu dimensiuni cuprinse între 1 și 50 de microni, astfel devine un echipament preferabil pentru cei care își achiziționează stații pentru dedurizarea apei sau stații pentru osmoza inversă.
  • Filetul interior este de 1” și este din metal, fapt ce-i conferă carcasei calitate și anduranță în timp. Sunt șanse foarte mici ca acel filet să se distrugă, este mult mai rezistent față de carcasele cu filet din plastic.
  • Este certificat NSF și WRAS, ceea ce confirmă faptul că pe termen lung, în ceea ce privește contactul cu apa potabilă, sănătatea utilizatorilor nu va fi pusă în pericol nici măcar o secundă.
  • Debitul maxim de apă pe care acest filtru Big Blue îl suportă este de 6 metri cubi pe oră, ceea ce-l transformă într-un echipament care poate face față cu brio și în mediul industrial, nu doar casnic.
  • Presiunea maximă la care poate lucra fără probleme este de 6 bari, mult peste limita normalului, iar acest lucru confirmă faptul că avem de-a face cu o un dispozitiv de foarte bună calitate.
  • Dispune de un manometru prin intermediul căruia utilizatorul poate să-și da seama când anume filtrul din interiorul carcasei Big Blue trebuie schimbat. Când începe să scadă presiunea pe manometru, este clar faptul că în interior filtrul începe să se înfunde și că necesită schimbare.
  • Cartușele acceptate de carcasa Big Blue sunt 4 1/2”*20” (115mm*508mm), cele mai mari dimensiuni disponibile pentru aceste sisteme clasice de filtrare a apei. Cu cât filtrul este mai mare cu atât acesta va necesita înlocuire mai rar. Înlocuirea mai rară a filtrului înseamnă o viață mai liniștită pentru client.
  • Cartușele se schimbă foarte simplu, trebuie doar oprită alimentarea cu apă, eliberată presiunea din filtru prin supapa de siguranță folosind o șurubelniță, apoi desfăcut filtrul cu ajutorul cheii din pachet în momentul în care manometrul indică presiune zero. Nu este nevoie de un instalator profesionist pentru acest procedeu.

Avantaje Filtru Big Blue FH20B1-B-WB

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de filtru este faptul că se poate monta și întreține foarte ușor. Nu sunt necesare studii avansate în domeniul instalațiilor. Filtrul vine în pachet cu tot ce trebuie pentru a putea fi montat de oricine: cheie, suport, șuruburi și manometru. Cheia din pachet poate fi folosită oricând este necesară schimbarea cartușului filtrant din interior, nu este nevoie de chei sanitare speciale care sunt destul de scumpe.

Carcasa filtrului Big Blue este de foarte bună calitate și din cauza faptului că este fabricată în Uniunea Europeană, nicidecum prin China, India sau Taiwan, țări cunoscute la nivel mondial pentru produsele ieftine și de calitate îndoielnice pe care le produc apoi le exportă în întreaga lume. Este foarte important ca sistemele menite filtrării apei să fie de foarte bună calitate, întrucât de ele depinde siguranța dedurizatoarelor, deferizatoarelor, stațiilor de osmoză inversă și pur și simplu electrocasnicele noastre care folosesc apa de la rețea.

De unde se poate achiziționa un Filtru Big Blue FH20B1-B-WB

Cei care au nevoie de un asemenea filtru pot să-l procure foarte simplu prin intermediul internetului. Există magazine online precum topwater.ro care au și prețuri foarte bune, nu doar o gamă largă de filtre menite să țină impuritățile departe de casele noastre. Prevenția este singura manieră de a ne feri de eventuale pagube pe viitor.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here