Micii comercianți trebuie să-și regândească strategiile de vânzare dacă doresc să reziste pe o piață absolut sufocată de miile de supermarketuri străine. În ultimii ani asistăm la o adevărată invazie a unor companii străine printre blocurile orașelor românești, sub forma supermarketurilor Profi, Penny, LIDL, Carrefour, supermarketuri de mici dimensiuni dar care îngroapă magazinele de cartier încet, încet.

Astfel, cea mai bună soluție pentru micii comercianți pentru a rezista pe piață este să înceapă să furnizeze niște servicii pe care până nu demult, nu te-ai fi așteptat să le întâlnești la magazinul de la scara blocului. Aceste servicii suplimentare reușesc să aducă mai mulți clienți în magazinele de cartier, clienți care mai mult ca sigur vor mai cumpăra și alte lucruri necesare pentru acasă. Serviciile suplimentare cresc vânările dar și numărul de clienți recurenți din incintă, fapt ce asigură magazinelor de cartier stabilitatea și perspectiva de viitor.

Casier Total este o platformă care vine în sprijinul micilor comercianți cu servicii adiacente vânzării cu amănuntul, servicii care reușesc să crească numărul de clienți și implicit cifra de afaceri a magazinelor de cartier. Ce fel de soluții oferă Casier Total în această zonă? Ei bine, haideți să le prezentăm pe larg pe cele mai importante dintre acestea.

CE FEL DE SOLUTII OFERA CASIER TOTAL PENTRU MICII COMERCIANTI

  1. Încasare facturi utilități. Un serviciu mai mult decât util în cazul în care în România conform statisticile, marea majoritate a cetățenilor încă își plătesc facturile pe la bănci sau pe la Poșta Română. Suntem un popor pentru care schimbarea vine mai greu iar faptul că mereu apar probleme cu furnizorii de utilități, chitanța fizică are încă un cuvânt greu de spus. Aplicația Casier total oferă servicii de încasare facturi utilități și reușește să devină un ajutor în comunitatea locală, clienții nu vor mai fi nevoiți să se ducă uneori kilometri întregi prin oraș pentru a plăti facturi.
  2. Reîncărcare electronică. Pe măsură ce anii trec tot mai mulți trecem pe cartelă PrePay. Suntem sătui atât de serviciile de slabă calitate oferite la abonamente dar mai ales de lipsa de beneficii comparativ cu sistemul PrePay. Într-o eră în care nu mai are nimeni nevoie de minute nelimitate, abonamentele nu-și mai au rostul. Viața la PrePay însă necesită reîncărcare electronică iar acest tip de serviciu poate atrage foarte mulți clienți în magazinele de cartier, clienți care după reîncărcare vor cumpăra cu siguranță și alte lucruri din cadrul magazinului.
  3. Plată rovinietă. Nici nu vreau să-mi aduc aminte cât am înjurat atunci când am primit acasă o amendă din partea CNAIR pentru lipsa rovinietei. De obicei nu sunt genul care să încerce să fenteze legile, nici genul care să încerce să economisească 15 RON. Din 2006 până în prezent am cumpărat mereu rovinieta atunci când am părăsit localitatea cu mașina dar din păcate o singură dată am uitat de ea. Și evident, a venit acasă amendă 125 RON. Dacă aș fi avut la colțul blocului un magazin de cartier de la care să pot achiziționa rovinieta cu siguranță nu aș fi uitat de ea.
  4. Încasare rate bănci. Exact ca în cazul plății facturilor, foarte mulți cetățeni care au credite la bănci preferă să se ducă personal lună de lună la sediile acestora și să achite în numerar la ghișeu contravaloarea ratelor, astfel încât să beneficieze de chitanță. Au fost multe cazuri când băncile au încurcat socotelile și unii clienți au fost puși să plătească ratele de două ori, clienții fiind salvați de chitanțe. Chitanțe se pot obține într-adevăr și online dacă se achită prin transfer bancar însă operațiunea este mai dificilă, necesită imprimantă și așa mai departe. Ei bine, aplicația Casier Total permite clienților băncilor să achite ratele și să obțină chitanțele dorite chiar la colțul blocului, fără să mai fie nevoiți să piardă timp sau carburant cu locații mult mai îndepărtate față de un magazin de cartier.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here