Home Dragoste/Cuplu De ce se racesc in timp relatiile?

De ce se racesc in timp relatiile?

303
0

Una dintre cele mai mari probleme ale relațiilor „pe termen lung” se leagă evident de capacitatea de a menține focul aprins în interiorul sufletului. Este vorba despre focul pasiunii care explodează în primul an de relație și care ar trebui ulterior să ardă mocnit pentru tot restul vieții de cuplu.

Ei bine, din păcate lucrurile nu sunt mereu așa cum ne dorim noi, din păcate cu timpul relațiile pot să se răcească și există câteva motive destul de simplu de înțeles pentru care se întâmplă acest lucru. În primul rând, relațiile se răcesc întrucât au la bază doar atracție fizică, nu și sentimente profunde reciproce.

O relație din păcate nu se poate baza doar pe atracție fizică și sex la infinit. Oamenii se plictisesc într-un final, oricât de bine ar arăta partenerul sau partenera. Pentru ca o relație să dureze în timp este nevoie de sentimente iar acestea nu pot să apară peste noapte, ad hoc, așa cum apare atracția fizică.

Astfel, este imperios necesar ca în cazul în care suntem în căutarea unei relații de durată, să încercăm să cunoaștem persoana respectivă cât mai bine înainte să trecem la avansuri. Trebuie să vedem dacă există compatibilitate în cuplu, dacă avem pasiuni comune, lucruri care să facă focul interior să ardă mocnit.

În al doilea rând, relațiile se răcesc din pricina comodității. O relație de cuplu este o investiție pe termen lung, trebuie să aduci în fiecare zi plusvaloare relației altfel aceasta se va stinge. Este evident faptul că nu ai cum să aduci plusvaloare dacă nu există sentimente profunde, ci doar un interes anume.

Relațiile create pe bază de atracție fizică sau interes nu au cum să dăinuie în timp, sunt cele care din păcate se răcesc primele și care din păcate sunt imposibil de readus la viață.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here