Home Sanatate si Frumusete Ce boli poate aduce consumul excesiv de alcool?

Ce boli poate aduce consumul excesiv de alcool?

32
0

În România consumul excesiv de alcool a devenit o problemă reală în ultimii ani, din cauza faptului că băuturile alcoolice sunt foarte ieftine iar nivelul de educație al populației este unul foarte scăzut.

Problema cu consumul excesiv de alcool este că aduce după sine o serie de afecțiuni foarte dificil de tratat, pentru unele dintre ele nici măcar nu există tratamente. Am alcătuit o listă cu cele mai des întâlnite probleme de sănătate cauzate de consumul excesiv de alcool.

Ce boli poate aduce consumul excesiv de alcool?

Probleme hepatice: Boala ficatului gras, hepatita alcoolică și ciroza sunt toate posibile.

Tulburări digestive: Alcoolul poate cauza gastrită, ulcer gastric și pancreatită.

Probleme cardiovasculare: Poate crește riscul de hipertensiune arterială, cardiomiopatie și aritmii.

Probleme neurologice: Consumul excesiv poate duce la neuropatie periferică, deteriorarea memoriei și demență alcoolică.

Probleme psihice: Depresia, anxietatea și tulburările de comportament sunt comune în rândul celor care consumă alcool excesiv.

Risc crescut de cancer: Există o legătură între consumul de alcool și riscul crescut de cancer, în special de esofag, stomac, ficat, sân și colon.

Probleme de sistem imunitar: Alcoolul poate slăbi sistemul imunitar, crescând riscul de infecții.

Probleme de comportament și sociale: Abuzul de alcool poate duce la comportamente riscante, probleme de relaționare și dificultăți în viața profesională.

Cea mai mare problemă legată de consumul excesiv de alcool rămâne însă dependența pe care această substanță o dă, după ani de zile de consum zilnic devine aproape imposibil să renunți. Există instituții precum spitalele de psihiatrie, secțiunea dezalcolizare unde, în urma tratamentelor specifice, se poate scăpa de această dependență.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here