Daca te decizi totusi sa deschizi o afacere in Romania, trebuie sa iti faci planurile foarte bine dinainte de a te apuca de investita cu pricina. Ma gandesc acum la o afacere de gen pensiune sau chiar restaurant. Vei avea nevoie de o bucatarie extraordinar de bine echipata, asadar, de unde cumparam echipamente pentru bucatarie profesionale?

Exista doar cativa furnizori in Romania care iti pot trimite aparatura de calitate, insa, inainte de toate, haideti sa vedem cam ce aparatura ar fi necesara intr-o bucatarie profesionala:

  • Masina de gatit cu 6 focuri. Este o masina de gatit medie, nici mica nici mare. Aveti optiunea de a alege si un cuptor pe gaz sau intreaga masina de gatit cu plita electrica.
  • Cel putin un cuptor Rational, recomandat pentru cantine, restaurante, patiserii. Recomand cuptorul Rational deoarece este fabricat in Germania si are un raport calitate – pret foarte bun.
  • Cuptor cu microunde profesional. Nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie ce doreste servirea clientilor. Profesionalismul cuptorului cu microunde trebuie sa se vada in primul rand in materialul din care este conceput. Inoxul este materialul bucatariilor profesionale, fiind usor de curatat si de intretinut.
  • Dulapurile calde nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie profesionala. Oamenii trebuie sa aiba intotdeauna mancarea calda, stim cu totii ca nu se gateste toata ziua iar aceste dulapuri sunt solutia perfecta.
  • Blast chiller-ul este acel aparat capabil sa scada temperatura rapid de la +90 de grade Celsius pana la +3/-18 grade Celsius. Astfel, dispare probabilitatea de inmultire a bacteriilor, iar produsele isi prelungesc durata de conservare. De asemenea, se elimina si pericolul pierderii substantelor nutritive si minerale din alimente prin decongelare si se asigura o servire foarte rapida. Clientul nu este nevoit sa astepte pana i se raceste singura ciorba de la 90 de grade, i se poate scadea automat cu ajutorul acestui aparat pana la o temperatura suportabila care sa permita consumarea alimentului. Maxigel.ro este unul dintre importatorii de baza a acestor aparate, dupa cum spumeam, unul dintre putinii din Romania.
  • Storcator de citrice profesional. Fata de storcatoarele din comert destinate utilizarii casnice, storcatoarele profesionale au un sistem special care asigura stoarcerea eficienta a fructelor si o productivitate destul de ridicata. Click aici pentru a vedea un storcator de citrice profesional, importat tot de Maxigel.ro.
  • Dulap refrigerare/congelare de inox sau mai pe romaneste: frigider. Acesta, impreuna cu masina de gatit sunt piesele de baza din orice bucatarie profesionala.

Cam acestea ar fi cele mai importante echipamente dintr-o bucatarie profesioanala. Nu sunt multe, insa trebuie sa stiti dinainte la ce va inhamati cand va decideti sa deschideti o afacere de genul restaurant sau chiar pensiune.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here