Parintii de obicei isi iubesc copiii ca pe ochii din cap, asa ca le vor face pe plac de fiecare data cand acestia isi vor dori ceva. Ei bine, nu este o atitudine care va dezvolta pe cel mic intr-o directie tocmai buna. Copilului nu trebuie sa i se dea orice oricand vrea pentru ca va deprinde niste obiceiuri destul de urate si va dezvolta o personalitate de copil problema inca de la cele mai fragede varste.

In nici un caz nu trebuie sa iti faci copilul sa se simta un rege. El va sti oricum ca este special pentru tine, insa cu cat il ridici mai mult in slavi cu atat vei pierde autoritatea in fata lui. Acesta nu te va mai asculta si atunci cand nu-i vei face pe plac o sa se puna pe un plans de zile mari. Este cea mai mare gresala pe care parintii o fac, isi tin copiii in puf si le ofera absolut tot ce isi doresc acestia.

Cand cel mic creste, foarte multi parinti incep sa dea bani, pentru pachet la scoala, pentru distractie cu prietenii, etc. Copilului nu trebuie sa ii dati bani multi. Se va obisnui asa si este foarte rau. Copilul nu isi va da seama de valoarea banilor daca ii dati mereu si mereu.

Daca copilul vrea sa munceasca ceva desi nu are varsta necesara, lasati-l sa munceasca. Daca este placerea lui, nu trebuie eliminata. In plus,a cesta se va obisnui cu rasplata pentru munca si va intelege mai tarziu si valoarea banului. Daca cel mic este obisnuit sa munceasca de la varste fragede, cu siguranta va sii care e valoarea lui atunci cand va ajunge la scoala.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here