Mitul potrivit căruia laptele este foarte bun pentru pisici a fost distrus de către veterinari. Se pare că per total, laptele nu face bine stomacului și sistemului digestiv în general, al pisicilor. În acest moment, majoritatea pisicilor suferă de intoleranță la lactoză. Ca și oamenii, unele pisici nu pot digera lactoza. Singura perioadă în care stomacul pisicii poate face acest lucru este la naștere și puținii ani imediat după. Dacă veți da lapte la pisicile mature veți spori riscul ca acestea să dezvolte intoleranță la lactoză, o intoleranță care le va da sistemul digestiv peste cap. Unele simptome ale intoleranței sunt voma, diareea, gazele stomacale și lipsa apetitului.

Potrivit WebMD „În momentul în are o pisică ce suferă de intoleranță la lactoză bea lapte, acesta ajunge în intestine și absoarbe apa. Pisica se deshidratează. Bacteriile din colon de asemenea fermentează zahărul nedigerat producând acizi volatili grași” spune Cornell University College of Veterinary Medicine pe site-ul lor. Din nou, ca și oamenii, unele pisici nu au o problemă în a digera laptele. Oricum, majoritatea veterinarilor sugerează alte alternative din moment ce laptele de vacă oricum nu are beneficii nutriționale pentru pisici. Dacă acesta este băut crud, pericolele sunt și mai mari.

Lichidul de care au pisicile cea mai mare nevoie este de departe apa, iar cea mai bună metodă prin care vă puteți asigura de faptul că ele primesc suficientă apă este hrana umedă din conservă. Ele în general nu prea se omoară cu băutul apei așa că această metodă este una care le va ține hidratate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here