Am auzit în jurul meu de multe ori vorbindu-se despre slăbit. Sunt oameni care au destul de multe kilograme în plus și care au început să strângă cureaua destul de serios atunci când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, majoritatea se mulțumesc doar cu eliminarea pâinii din alimentație. Este oare suficient pentru a slăbi? Ei bine, nu. Dacă elimini pâinea din alimentație nu vei reuși să slăbești. Nu de la pâine se îngrașă lumea, ci de la stilul de viață nesănătos și destul de haotic.

Eliminarea pâinii din alimentație este o decizie bună pentru cei care doresc să slăbească dar nu este singura care trebuie luată. E nevoie și de alte schimbări destul de drastice, mult mai drastice decât aceasta. Știu că mulți dintre cei cu probleme sunt pofticioși și mănâncă mult, nu se pot abține, dar e nevoie de un compromis mult mai mare dacă vor să vadă rezultate vizibilă în lupta cu kilogramele. Pe lângă pâine, ei trebuie să elimine tot ce înseamnă tutun, alcool, vicii, și să trăiască sănătos.

Da, vor trebui să adopte un stil de viață plin de vitamine și minerale, nu grăsime. Da, vor trebui să treacă pe salate și alte mâncăruri gătite, nu mai au treabă cu noțiunea de fast-food. Cât despre mișcare?  Sportul este OBLIGATORIU. Degeaba renunți la pâine dacă nu practici un sport care să te ajute să dai jos kilogramele acumulate de-a lungul timpului. Și nu, rezultatele nu se vor vedea peste noapte pentru că nu poți da jos într-o lună ce-ai acumulat timp de 10 ani de sedentarism și destrăbălare alimentară. Totul va fi lent și e nevoie de multe compromisuri, nu doar de mese fără pâine.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here