SHARE

Nu știu câți sau câte dintre voi ați consumat până acum cartofi dulci. Pentru noi, românii, nu este un aliment pe care să îl avem la masă zilnic. Cu toate acestea, cartoful dulce are o sumedenie de beneficii asupra organismului nostru și în cele ce urmează o să le trecem și noi în revistă.

Vitaminele și mineralele pe care această legumă le conține aproape că ne obligă să o prezentăm și vouă, sper să reușim măcar să vă facem curioși să o încercați. Cartofii dulci sunt mult mai scumpi de cât cartofii normali, cred că undeva de 5 ori mai scumpi, dar asta nu înseamnă că se pot consuma asemenea cartofilor normali. Nu încercați să îi folosiți în această manieră.

Cartofii dulci sunt foarte recomandați pentru că

  • Sunt foarte bogați în antioxidanți. Antocianina este cel mai important antioxidant din această legumă care îi dă de altfel și culoarea. De asemenea, rețineți că Antocianina este mai puternic de cât betacarotenul.
  • Conțin mangan. Deși mulți nu cunosc beneficiile manganului, vă spunem noi că este vorba despre un mineral ce ajută la metabolizarea carbohidraților. Dacă nu am avea mangan în organism nu am avea niciodată energie.
  • Țin glicemia sub control. Cartoful dulce conține foarte multe fibre ce ajută la eliberarea zahărului în sânge destul de lent, nu transformă dintr-o dată astfel încât să creeze probleme de genul .
  • Conțin foarte multă Vitamina C. e de ajuns un singur cartof dulce consumat pe zi pentru a beneficia de aproape jumătate din necesarul zilnic de Vitamina C. Cartoful dulce concurează ca aport de vitamina C cu citricele, depășindu-le chiar pe unele.
  • Conțin vitamina D. Vitamina D este absolut necesară pentru a avea un sistem imunitar de nota 10+. Vitamina D este cea care fixează calciul în oase iar cartoful dulce conține foarte multă vitamina D.

S-ar putea să îți placă și...

Vrei cu orice pret sa ramai insarcinata? Iata ce poti sa mananci pentr... Cu siguranta foarte multe femei, dupa ce trec de o anumita varsta isi doresc sa fie mame. De obicei discutam despre femeile mature trecut de 30 de ani care au oarecum un viitor , un drum pe care au po...
Cum să scapi de ultimele 3 kilograme în plus pe care le ai de dat jos?... Ce faci atunci când te lupți cu kilogramele în plus? Să zicem că ai dus un război crâncen, că ești pe ultima sută de metri dar ultimele 3 kilograme refuză categoric să te părăsească? Ei bine, iată ce ...
Ce trebuie să mănânci înainte de ora 8 A.M. ca să ai un abdomen plat... Cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun nu trebuie niciodată neglijat și, evident, dacă suntem la dietă, trebuie avut mare g...
Câți kilometri trebuie să mergi zilnic pentru a arde 1000 de calorii?... Există multe femei care duc o luptă acerbă cu kilogramele în plus. Din păcate, este un război care se duce pe multe fronturi. Dacă vrei să slăbești trebuie să fii atent la alimentație, la stilul de vi...
Te-ai apucat să practici un sport? Iată ce trebuie să mănânci înainte ... Sportul este benefic organismului. Femeile practică sportul de cele mai multe ori din dorința de a da jos kilogramele în plus, dar nu obligatoriu. Totuși, dacă practici sport trebuie să fii destul de ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here