SHARE

Nu știu câți sau câte dintre voi ați consumat până acum cartofi dulci. Pentru noi, românii, nu este un aliment pe care să îl avem la masă zilnic. Cu toate acestea, cartoful dulce are o sumedenie de beneficii asupra organismului nostru și în cele ce urmează o să le trecem și noi în revistă.

Vitaminele și mineralele pe care această legumă le conține aproape că ne obligă să o prezentăm și vouă, sper să reușim măcar să vă facem curioși să o încercați. Cartofii dulci sunt mult mai scumpi de cât cartofii normali, cred că undeva de 5 ori mai scumpi, dar asta nu înseamnă că se pot consuma asemenea cartofilor normali. Nu încercați să îi folosiți în această manieră.

Cartofii dulci sunt foarte recomandați pentru că

  • Sunt foarte bogați în antioxidanți. Antocianina este cel mai important antioxidant din această legumă care îi dă de altfel și culoarea. De asemenea, rețineți că Antocianina este mai puternic de cât betacarotenul.
  • Conțin mangan. Deși mulți nu cunosc beneficiile manganului, vă spunem noi că este vorba despre un mineral ce ajută la metabolizarea carbohidraților. Dacă nu am avea mangan în organism nu am avea niciodată energie.
  • Țin glicemia sub control. Cartoful dulce conține foarte multe fibre ce ajută la eliberarea zahărului în sânge destul de lent, nu transformă dintr-o dată astfel încât să creeze probleme de genul .
  • Conțin foarte multă Vitamina C. e de ajuns un singur cartof dulce consumat pe zi pentru a beneficia de aproape jumătate din necesarul zilnic de Vitamina C. Cartoful dulce concurează ca aport de vitamina C cu citricele, depășindu-le chiar pe unele.
  • Conțin vitamina D. Vitamina D este absolut necesară pentru a avea un sistem imunitar de nota 10+. Vitamina D este cea care fixează calciul în oase iar cartoful dulce conține foarte multă vitamina D.

S-ar putea să îți placă și...

Cateva alimente in componenta carora nu ai crede niciodata ca se afla ... Atunci cand doamnele sunt la dieta, au obiceiul sa cerceteze cu mare atentie etichetele pungilor cu diverse alimente pe care le cumpara. sa fie fara sare, fara zahar. Insa, putem oare identifica exact...
Ai auzit despre cartofi ca sunt nesanatosi? Iata 3 motive pentru care ... Exista in societatea actuala un trend: sa scornim lucruri despre anumite alimente. Daca o sa ascultati in stanga si in dreapta, o sa observati ca unii zic ca-i bine sa mananci leguma X, altii zic ca n...
Gustarea de 170 de calorii Lupta contra kilogramelor în plus poate de multe ori să ne îndepărteze de lucrurile cu adevărat gustoase. Știm cu toții faptul că sănătatea de cele mai multe ori are un gust destul de nasol, pe când l...
Ce parere aveti despre antibioticele naturale? Sistemul imunitar ramane prima defensiva impotriva virusilor si al invectiilor iar atunci cand suntem bolnavi si administram antibiotice chimice, sistemul nostru imunitar incepe sa se subrezeasca. Cum...
Ce poți să mănânci noaptea ca să arzi grăsimile După cum știm, nimeni nu recomandă să mănânci noaptea pentru că se depune grăsime, mai ales dacă e vorba despre snacks-uri pline de lipide și carbohidrați – pâine, orez, cipsuri, etc, alimente cu apor...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here